torsdag 17 mars 2011

Bättre vindar på ingång

Det har varit en tuff vecka om man gillar havsöringsfiske. Nordliga vindar och styv kuling. Jag gjorde ett försök, men det gav inte mycket. Dock tycker jag att sydkusten blir vacker när det blåser från norr. Vattnet blir kristallklart och man kan spana in nya heta rev inför bättre tider. Men nu får det vara nog med rekognosering, nu vill jag ha fisk! Väldigt lägligt är det bättre väder på ingång.Tidigt på säsongen gillar jag verkligen västliga vindar. Ytvattnet från sydkustens alla sandstränder förflyttar sig mot ”mina” uddar. Tidigt på våren kan sand- och lerbottnar vara avgörande. Detta då solens strålar reflekteras och det genereras ytterligare värme. Ni som varit med vet att en tiondels grad kan spela roll. Man kanske inte uteslutande ska fiske mot sandbottnar, men närliggande tigrerad botten kan vara ett mycket bra val. Men vi får väl se nästa vecka!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar