lördag 26 mars 2011

Snabbt försök med efterföljare och planering för framtiden

Då jag vaknade upp med en smygande känsla av förkylning fick fisket(nästan) vänta idag. Dagens förströelse blev istället Kåseberga och Ales Stenar. Detta tillsammans med min tjej och en lånad hund. För mig som är född och uppvuxen på sydkusten är det med blandade känslor jag besöker Österlen. Man slås av skönheten samtidigt som man ryser över den folkvandring som invaderar från påsk och hela sommaren. Men i slutet på mars var vi ganska ensamma. De enda andra objekt som stal ens fokus från det vackra landskapet var alla fiskare som stod längs kusterna. Jag blev sugen, men när man ser att vattnet är som ett akvarium blir man lugnare. All heder om de lyckas och jag sätter min slant på flugfiskarna. 


Efter en skön promenad i Kåseberga passade jag på att spana in platser för sommarfiske efter havsöring. Man har hört fantastiska historier under sommarmånader med nordlig vind där det fångats massa fina blänkare utmed den så typiska leopardbottnen. Om man kollar på ett sjökort ser man också att det är väldigt nära till djupt vatten vilket höjer spänningen ytterligare.

På väg tillbaka har vi en och en halv timme över innan vi ska bort på kvällen. Vi mellanlandar hos min mamma som bor allt för nära en fin kuststräcka. Det blir att kasta sig i bilen och testa fisket en timme. Det är kallt i luften och klart i vattnet. Mitt enda sällskap är två flugfiskare som dänger på. När de är på plats brukar det vara en gentile hint om att vi spinnfiskare kan åka hem. Nu hade jag inte ens tid att rigga ett bombarda. Trots uppenbart dåliga odds höjs min puls av en efterföljare på ca 1,5 kilo. I denna tid tänder det hoppet! Vad som höjer pulsen ännu mer är om de blänkare man kan läsa om i Nicka Hellenbergs blogg. Stabila fiskar som får vem som helst att skynda sig ut till en kustremsa. Vi ses där imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar