onsdag 30 mars 2011

Upptakt Bornholm

Imorgon beger vi oss till den vackra ön som egentligen skulle tillhört Sverige. Men som kustfiskare borde man vara glad, havsöringsfiske året runt och mer öl. Trevligt! Efter att igår ha pratat med Per på pensionat Verona bekräftar han samma bild som vi har på sydkusten. Att det är segt, mycket segt. Å andra sidan har de satt nät och fått otroligt mycket fisk, så konsten ligger väl i att få dem att hugga. Men med min tur i söndags på näthinnan har jag ändå ganska goda förhoppningar. Det borde lossna snart även på Bornholm.

Vi stannar torsdag till lördag och verkar få blandat väder och lagom vindar. Med det växlande vädret gäller det att vara med när det slår om. För några dagar sedan såg det ut som om vi endast skulle få mulet väder så jag rotade i lådan efter svarta, röda, gråa, vita och bruna drag. Nu verkar det blir mer växlande molnighet vilket gör att jag i större utsträckning får improvisera mer. 


Jag måste dock ännu en gång påpeka att Spöket Bullit har varit lyckosam för mig denna säsong. Visserligen har jag fiskat med den mycket, men det är av bestämda anledningar. Vid knepiga förhållande gillar jag små drag som täcker stora ytor. Samtidigt som det bör ha hyfsad bärighet så att man kan variera inspinningshastigheten. Spöket uppfyller alla dessa! Men med de riktigt djupa partierna på Bornholm kommer det nog också bli en hel del Snaps i olika färger och med tanke på det dragets prisvärdhet är det perfekt val när man offensivt ska utforska nya kuststräcker. Jag återkommer när vi landstigit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar