måndag 4 april 2011

April är här...

...vilket borde sätta fart på havsöring. Visserligen har vintern varit ganska kall, men de senaste veckornas värme har förbättrat vattentemperaturen. För er som funderar på om ni ska ut och fiska eller inte kan jag bara säga, åk ut! Det är egentligen endast en månad om året som är riktigt bra och det är nu. Oftast brukar det vara mellan slutet på mars till slutet av april, men med den långa vintern kan det ha förskjutits något. Men veckorna går snabbt och det gäller att passa på. Om man tittar på veckans väder verkar tisdag, onsdag och lördag bjuda på riktigt trevligt väder. Lördag är nästan för fin, men då är det härligt att vara ute. Jag hoppas att återkomma med en rapport imorgon.

Jag funderar också kring vad jag tycker om mulet väder vid havsöringsfiske. Fisken tenderar att bli mindre skygg, men jag kan ändå uppleva att det är segt vissa dagar. Bra är grått och blåsigt väder, men då brukar psyket ge upp allt för tidigt. Vad tycker ni? Vilket väder stick ni ut på? Nedanstående bild är ett bra exempel på mina favoritförhållande. Växlande molnighet med grumligt vatten som rör sig. 


3 kommentarer:

  1. För min del lutar det åt en tur på sydkusten på torsdag kväll.

    SvaraRadera
  2. Jag satsar ikväll och imorgon. Men jag tror att vi får kapitulera på torsdag för att det lovas riktigt friska vindar.

    SvaraRadera
  3. Det slår ju fan inte fel. Med DMI verkar något lugnare i sin prognos så jag avvaktar och ser.

    SvaraRadera