onsdag 20 april 2011

Ett par underbara sekunder

Vädret är vackert och vindarna är snälla. Trots att den är lite sen är det en fin vår som vi bjuds på. På tisdagskvällen var jag tillbaka på kusten för att hinna med lite fiske innan solen gick ner. Det är många tankar som hinner fara genom ens huvud under tiden man kör från Malmö. Varför är det så svårt i år? Rent generellt ser jag det som svårare att INTE få fisk på alla de gångerna som jag varit ute, vindar och färg på vattnet har varit bra. Väl ute bland stenarna byter jag ett par ord med en annan optimist. Han har på första kvarten haft kontakt med två fiskar. Givetvis höjs förväntningarna. Ska det lossna nu? Trots att vi är fyra stycken som står längs pärlbandet av stenar händer inte mer. Jag ser dem droppa av en efter en, och solen har sedan länge passerat horisonten. Då plötsligt är det något som nyper tag i draget. Ett par ruskningar sen slaknar linan. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Man pratar om ”laxjävlar”, men denna våren har fått man att mynta ”öringjävlar”. Varför är ni så svårflörtade? Nedan är en bild på senaste fisken jag höll i min hand, och det är väl knappt fyra veckor sedan. Jag vågar knappt tänka på hur lång tid det dröjer till nästa gång.   


3 kommentarer:

 1. Gött med napp iaf:) Jag hade faktiskt en följare idag men den ville inte hugga. Synd för den så riktigt fin ut.
  Men jag tror på en vändning nu!

  SvaraRadera
 2. Nu har sommarvärme kommit till Skåne, jag undrar hur det påverkar fisket. Har du någon vattentemp i Blekinge?

  SvaraRadera
 3. Jag har inte koll på det men det borde bli varmare i vattnet snabbt nu. Lite vind och moln på det här så kan det nog hända något.

  SvaraRadera