måndag 11 april 2011

Flugfiskeframgång, men ej för mig...

Det börjar bli en naturlig del av vardagen att spana ut över kusten, och återigen var det vacker väder med nordvästliga vindar. Dock var det betydligt klarare vatten vilket aldrig är ett gott tecken. Hur som helst var det med en förutsättningslös inställning jag och min gode vän Oscar närmade oss vattnet. För att göra det hela ännu bättre hade vi med oss en korv för att grilla. Där var en hel del fiskare ute när vi kom, men det var med ro i kroppen vi slog oss ner och inväntade solnedgången. Jag hann precis tugga i mig sista Lunda Knaken och svepa ölen när den närmsta flugfiskarens spö stod som en båge. Fisk inne och jagar tänker vi och kastar på oss grejerna för att ge oss ut. Men under den de 20 min, som vår granne några stenar bort kämpar mot sin fisk, händer ingenting för oss. När väl fiske kapitulerar ser jag på avstånd en kraftfull besa på 5 kg i relativt fin kondition.
Efter en timmes ostörd meditation går jag in för att byta från Bombarda till drag. Möter då den lyckosamma flugfiskaren som verkar ha haft en framgångsrik dag. Han har dragit en del småöring längs hela kusten och avslutar med denna fina fisk. Fått dem mesta inne bland stenarna på små räkimitationer. Något fundersamt överväger jag att fortsätta med Bombarda och olika räkimitationer. Men krasst måste jag säga att det som driver mig som kustfiskare är stora feta och blanka havsöringar. Helst ska de jaga sill! Besor har jag tagit tillräckligt i mina dagar. Även om de stora ibland dyker upp på fluga också, så är det på spinn man har störst chans. Så det blir en ”sillimitation” genom en lila kustwobbler. Givetvis kammar jag noll ikväll också, men det börjar lossna. Jag känner mig liten i perspektivet när jag zoomar in den vackra månen för att ta en bild. Veckan ser tuff ut med lågtryck, nordanvindar och ostabilt väder. Så jag får se när nästa tur blir.        

2 kommentarer:

 1. Tjena!
  På lördag blir det Österlen för mig. Vad tror du om förutsättningarna? Just nu säger SMHI sydvästlig vind 6-8 m/s.
  Funderar på att skaffa mig ett par flugor att hänga framför draget, kör du nåt med upphängare?
  Hare gött!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att bli fina förhållanden. Dock har det blåst nordliga vindar mycket länge nu, vilket säkert påverkar vattnets temperatur och fiskens placering. Det kan krävas några dagars sydlig vind för att det ska komma igång ordentligt. Österlen kan dock vara bättre då nordligt kan innebära bra fiske där, då mycket av skärgårdsvattnet trycks ner. Men vad vet jag, inte mycket går rätt denna våren. Upphängare har jag kör en del med och det kan funka. Men ofta brister det på att det blir för mycket "meck" när det t.ex. trasslar sig. Men på tävling kan det kanske vara värt det. Kör hårt! Jag dyker nog upp först efter avslutad tävling.

  SvaraRadera