tisdag 26 april 2011

Lugnt väder och fiske...

Högtrycket har tagit Sverige i ett varmt grepp. Sommartemperaturer har skämt bort oss och de flesta har vilat upp sig i solstolarna. Jag har också tagit det ganska lugnt, men sista påskdagen fick det bli ett kvällsfiske. Förutsättningarna var vackra men magkänslan sa att jag skulle gå hem fisklös även denna gång. Det som höll hoppet upp var tidigare erfarenheter av aktivt kvällsfiske när solen stått på hela dagen. Inte mycket händer och jag sysselsätter mig med att leta nyfunna stenar i det kristallklarar vattnet. Det kan vara väldigt givande att studera ”sitt” rev under fina förhållanden. Jag byter några ord med en annan fiskare som också haft en tuff säsong. Hans rädsla var att horngäddorna snart gör entré. Mörkret lägger sig och det får vara nog för den här gången. Nu väntar några dagar med hårdare blåst och när stormen bedarrat kan man kanske se fram emot spännande fiske.    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar