söndag 10 april 2011

Tillbaka efter stormen

Efter att stormen bedarrat stod man återigen i ett par nerblötta vadarbyxor. Detta var efter en del tveksamheter då det under lördagen i Malmö blåste nordvästlig vind på 11m/sek och det brukar inte innebära någon succé på sydkusten. Men med tanke på sydvästliga vindar tidigare i veckan och den kraftiga stormen borde det ändå vara hyfsad aktivitet i vattnet. Väl framme är det till synes perfekta förhållande med en västlig vind som drar in över kusten, högt och lagom grumligt vatten. Med mig idag har jag min svåger som ska testa sina vadarbyxor som jag gav honom i höstas. Det gäller att vara taktiskt med sina presenter så att man får sällskap i fisket!


För mig var lördagens förutsättningar årets bästa och jag var fullkomligt övertygad det skulle bli fisk. Men det händer tyvärr inte så mycket och sakta men säkert får vi se solen gå ner utan några känningar. Pontus ser en öring hoppa och det är det närmsta vi kommer. Om man ska gå i försvar händer ett fenomen som jag genom åren lärt mig att inte förknippa med framgång. Vinden mojnar och det tidigare grumliga vattnet klarnar upp. Tidigare gånger då fisket varit grymt bra har det totalt dött ut när detta skett. Jag trodde ändå att fisken skulle komma in och jaga efter solnedgången, men tyvärr blev det inte så heller. Men jag var mycket nöjd med kvällen då en öl i solnedgången var balsam för själen. Nytt försök ikväll trots allt för svaga vindar.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar