onsdag 27 april 2011

Urbant fiske

Jag vet inte varför, men jag kunde in hålla mig hemma igår även om det var tanken. Det blev en tur ner till Västra Hamnen i Malmö. Även om jag själv inte haft någon vidare framgång där är det till synes ett underskattat fiskeställe. Det är fin leopardbotten med stora stenar och där går sill kring hamnpiren som öringen kan jaga. Det var dock en väldigt avslappnad tur för min del som inte gav något att hetsa upp sig över. Jag hoppades nästan på en horngädda för att i alla fall få testa att slirbromsen fungerar fortfarande.Nu kommer vinden in över sydkusten vilket borde sätta fart på fisket. Dock är den ostlig vilket inte är det bästa. Det kan också vara så att det tar några dagar innan vattnet når rätt grumlighet. Men vad jag gillar med kvällen förutsättningar är att det är stigande vind vilket brukar vara mycket bra. Jag är däremot tveksam om jag orkar släpa mig ut ikväll igen. Det tar på krafterna och man får passa sig så att man inte tappar lusten.  

3 kommentarer:

  1. För min del lutar det åt att det blir en runda på sydkusten efter jobb på tisdag. Med detta sagt har man väl bäddat för skitväder som vanligt...

    SvaraRadera
  2. Hur gick det för dig idag? Förstår om du stannade hemma. Med din "tur" med vädret vill man inte vara din fiskekompis!:) Själv har jag haft för mycket jobb, men snart bär det ut igen.

    SvaraRadera
  3. Det blev mycket riktigt så att jag stannade hemma. Efter de senaste bomturerna vill jag nog vänta in bättre förutsättningar. Det finns ju en gräns för hur många bomturer men klarar utan att tålamodet frestas. Jag kan snart ta betalt från folk för att inte boka in fiske på semestrar, bröllop etc. Bättre garanti för skitväder finns knappast...

    SvaraRadera