lördag 10 september 2011

Dimma i vattnet, samurajsvärd och mycket annat

Det var ett tag sedan nu. Både med fiske och med bloggen. Efter en hårdsatsning i våras fick man lugna ner sig till förmån för annat. Lite synd då fisket verkade ha lossnat under juni och juli. Nåja, det kan vara bra med en paus ibland där man får romantisera och drömma sig bort. En och en annan gädda har det blivit, men hur kul är det? Det är ju havets silver man vill åt. Igår skulle det göras ett tappert försök, men allt grusades pga. bristande sikt i vattnet. Man tappar lätt modet när man inte ens ser var man sätter fötterna och någon lägger ut ett nät framför näsan på en. Vill inte ta någon debatt, men alla har väl rätt till sitt fiske när det håller sig inom reglerna. Införskaffat en ny följeslagare. Edge 3776, haspel, 10 ft upp till 30 gr. Tillverkat av våra grannar i väst och man kan snabbt konstatera att danskar kan det där med havsöring. Varje detalj är uttänkt och det är en underbar känsla. Synnerligen aktionen som gör att även de små fiskarna blir roliga. Har eftersökt ett mjukare spö som man kan fiska skeddrag med. Om det blir kustvobbler får det gärna vara styvt, men vill man finlira de lugna dagarna är det tillfredsställande med ett mer följsamt spö. För alla som funderar på att köpa nytt spö för kusten kan jag bara säga: köp! Edge 3776 tar nästan haspelsfisket i nivå med flugfisket. Sen återstår det att se om det fångar mer fiske för mig. Men då handtaget är inspirerat av ett samurajsvärd är i alla fall självförtroendet på topp, sydkustens ninja kan väl inte misslyckas?
 

2 kommentarer:

  1. Kul att bloggen finns kvar. Är själv i samma läge då fisket fått stå tillbaks under sommaren. Ska försöka hinna med något pass till innan fredningen.

    SvaraRadera
  2. Kul att du läser. Lite mer morot om man känner att det är glädje för någon. Vi får ta ett fiske under 2012. Det måste ju bli bättre än 2011 i alla fall...

    SvaraRadera