måndag 30 januari 2012

Köldknäpp, men det är bra!


Vintern har plötsligt tagit oss i sitt grepp. De skånska åkrarna är mer vita än bruna och gräset krasar under ens fötter. Kallt kan vara vackert, men det är trist om man vill fiska öring. Visst att öringen in räds kallt vatten, men den blir ”lat”. Det är du som fiskare som måste röra på dig, för öringen gör det inte. Det blir en tuff matematik när man får akta sig för isbeklädda stenar och varje förflyttning är ett riskmoment.   
Väl ute vid kusten är det en stark ostanvida som smeker min rygg. Det ger fin rörelse i vattnet i sidled och ens förhoppningar om fisk gör sig påminda. Dock är vattnet klart som ett akvarium vilket alltid göra det hela lite knepigare. Men det är ändå något speciellt med den klara och krispiga vintern! Kusten är ofta ren och klar och fiskeplatsen påminner mer om en kallvattenström långt mer norrut i vårt land.


Fisken vill inte idag och jag ger upp när det blir is på rullen.
Det är ändå bra att det blir lite kallt! I min värld är det positivt att öringen får uppleva ett klimat som den känner igen. Annars är risken att man får ännu en säsong där frågetecknen om öringens lokalisering duggar tätt! Med tanken på prognosen lär det nog dröja till nästa tur! Men ”vi” behöver lite vila och säsongen är lång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar