tisdag 10 januari 2012

Lunchfiske på 30 min gav resultat


Äntligen har man fått fira premiärfisket 2012! Jag har varit däckad i förkylning så jag har inte kunnat ge mig ut tidigare. Även om näsan fortfarande snörvlar kunde jag inte hålla mig idag. Idag hade jag en presentation nere i Malmö Hamn och insåg att om jag åt en snabb lunch skulle jag hinna fiska en kort stund. In i bilen 12:25 och det enda jag hade med mig var ett spö, en rulle och en klassisk Sandgrävling. Vilket i och för sig inte är så bara!

Hur som helst var vattnet i grumligaste laget, men efter många bra rapporter var mitt sinne optimistiskt! Det är något dubbelbottnat med årets första fiske. Samtidigt som det är så härligt är det också ofta en mindre besvikelse. Man har haft en hel höst på sig att romantisera de iskalla vindarna, de stelfrusna fingrarna och de sällsynta huggperioderna. Ganska snart inser man stundens verklighet och att det är mycket kämpande mellan huggen!

Men idag visade sig öringen från sin gästvänliga sida! Efter att ha kastat en 3/4 solfjäder nyper det till i spöet. En fin och blank liten fisk som visar härliga kämpartakter trots det kalla vattnet. Efter en något ringrostig håvning kan jag beskåda fisken. Inget imponerande, men nog så kul! Jag noterar de alltid så klockrena krokningarna man får med Sandgrävlingen och alla kustvobblers. Det är precis som öringen lättare kan ”suga” in dessa i sina gap, än vad de t.ex. gör med ett skeddrag. Jag tror det har med att dessa drag lättare svävar vågrätt och fisken på så sätt kan måtta sitt hugg.

Härligt med första fisken för året även om det bara vara i 30 min och i helgen blir det premiär på riktigt, dvs. sydkusten!

Vi ses!        

  

3 kommentarer:

 1. Trevlig Blogg! :) Grattis till Premiär Öringen..

  // Jarkko FlugFiskeSnack.se

  SvaraRadera
 2. Trevligt! Nu blir man ju nästan sugen själv på att ta en premiärtur snart.

  SvaraRadera
 3. Tack för det! Ja, det är mycket spännande förhållanden just nu och det visar inte minst alla rapporter!

  SvaraRadera