fredag 20 januari 2012

Största hotet mot dina vadare
Jag vet inte vad ni fördrar att fiska med, men allt som oftast använder jag mina Simms andasvadare. Jag har ett par Kinetic Neopren, men det ska vara mycket kallt för att jag ska orka släpa ut dem ur garderoben. Av någon anledning kan folk ibland vara lite nervösa när man ramlar runt bland stenarna med dessa tunna vadare. Men det folk inte ofta vet är att det värsta hotet mot täta andasvadare kommer inifrån. Din egen svett påverkar den vattentäta behandlingen mycket negativt. Synnerligen om huden ligger direkt på byxan utan mellanlager. Så några snabba tips är:

·         Skölj gärna av byxan inuti efter varje fisketur, viktigast är på sommaren då svetten och kondensen kan vara påtaglig
·         Utanpå kan också vara bra, men det är egentligen inget problem med saltvatten. Men det är ju alltid bra att skölja från smuts och grus
·         Tvätta dem då och då i en tvättmaskin, men OBS inget sköljmedel! Kör den gärna tom en gång innan för att undvika missöden
·         Stenar och grenar i all ära, men viktigast är att använda ditt grusskydd så att du inte får in grus och småsten i skorna som ligger och skaver
·         Låt dem hänga löst mellan fisketurerna så att de torkar ordentligt

Jag vet inte, detta kanske är självklarhet för många av er men vill ändå dela med mig av de tips som jag har!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar