torsdag 1 mars 2012

Våren på besök och det talas om havsöring

Med tvåsiffriga temperaturer kan man verkligen prata om vår. När det stakas Vasalopp i Dalarna går man runt i tunn jacka och drömmer om Skånska kusten. Med en kall månad i backspegeln börjar vattnet äntligen komma upp i trivsamma temperaturer. 

Jag beger mig till kusten efter spännande rapporter! Väl framme ser jag fin rörelse, men lågvatten. Väl utvadad gör Östersjön allt i sin makt för att slita ner mig från stenen. Vattnet är precis så lågt att vågorna bryter precis där stenarna slutar. Efter att ha fiskat av en längre sträcka nyper plötsligt en fisk. Efter en kort stunds kamp slaknar spöet. Med förnyad optimism ger jag mig ut på nya outforskade rev, men inga flera hugg. När solen sjunker bakom horisonten är jag ändå nöjd då våren så pass tidigt gjort entré.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar