onsdag 15 januari 2014

Besök på Lundgrens Fiske med nya idéer för havsöring

Många handgjorda beten i varierande modeller

Efter ha bott i Stockholm många år finns det mycket jag minns med värme. Promenader på Skeppsholmen, kaffe på Götgatsbacken, käka i Gamla Stan och ett besök på Lundgrens Fiskeredskap. När man kliver genom dörren känns det som att komma till en skeppshandel där tiden stått stilla i årtionden. Nästan så att man känner doften av skärgården och hör vågornas brus utanför.


Riktiga gäddräpare
Men tittar man på sortimentet är det Sveriges mest spännande och nischade. Det Lundgrens Fiske inte har inom gädda är inte värt att ha. Tusen och åter tusentals drag och wobblers pryder väggarna. Både från giganter som ABU, lokala fantaster som Apell och okända betesbyggare från Holland. I butiken vandrar också över ett sekels kunskap och erfarenhet inom sportfiske. På Lundgrens har man sett och testat det mesta och just därför är det alltid givandet att komma dit och testa sina teorier på någon av grabbarna.  


Tasmanian Devil finns i en rad olika varianter

Lundgrens har också en hel del produkter inom havsöringsfiske med inspiration från hela världen. T.ex. Kastmaster som var ett av de mest populära dragen efter öring när jag bodde i USA. Kanske inget för grunda och stenklädda kuster längs Skåne, men likväl en klassiker. Jag ber P A komma med några nya idéer som inte involverar handgjorda beten för 200 kr. Vilket annars brukar vara Stockholmares främsta taktik, dyrast drag vinner!:) Nåja, visst fiskar jag också gärna med ett No Name, Siilver eller Pelagus. Det visar sig att han förslår ett drag som jag fiskade mycket regnbåge med när jag var liten. Tasmanian Devil är ett klassiskt öringdrag i många engelskspråkiga länder. Med sin förföriska gång har det lurat många fiskar till hugg. Som sagt har jag använt det när jag var liten, men tanken att köra det på kusten har aldrig slagit mig. P A visar en genomlöparversion som han riggar med neonkula och limkrok. Ett kombination som ska vara suverän på våröring på grunda kuststräckor. Med hög bärighet och snirklande gång finns alla förutsättningar för att havsöringen inte ska kunna motstå det. Jag ska definitivt testa det på min nästa tur på kusten, och ni som vill veta mer kan se filmen nedanför.   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar