fredag 10 januari 2014

Fem långkastande havsöringsdrag för blåsiga dagar


Så här års är vädret lynnigt och både kyla och blåst kan slå till. I sina extrema fall är både dessa väderförhållande negativa för fisket, men i rimlig nivå finns det inga hinder för ett lyckat fisketur. Vid blåsigt väder gäller det att välja sina platser med omsorg. För grov sjö eller vind gör det svårt och då gäller det att ha drag som man inte tappar kontakten med. Nedan listar jag fem långkastare i blåsigt väder.   

1.Sandgrävling 28 gr: En riktig långkastare med bra bärighet. Ser ut att gå ganska "tråkigt" vilket kan attrahera köldstel fiske.

2. Witch 30 gr: Även detta drag en långkastare, men med lite mer rörelse. Ett drag som är mycket populärt på Gotland. 

3. Snurrebrassen 26 gr: Ett drag med hög densitet med genomlöpare. Skär som en kniv genom vinden, men får fiskas hem relativt snabbt.

4. Snaps 25 gr: En klassiker längs kusten. Trots sin kompakta utformning har draget relativt hög bärighet.  

5. Spöket Bullit 22 gr: En av mina personliga favoriter! Kastar extremt långt tack vara sin lilla form men relativt tunga vikt. Det fina är att Bullit har luft spalter i sig vilket skapar fin bärighet.

Det finns säkert en mängd andra drag som kastar fint när blåsten gör sig påmind, men detta är några av mina favoriter. Men tipsa gärna om vad du fiskar med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar