lördag 4 januari 2014

Havsöringsfiske från Ystad till Klagshamn


Sedan nyår har fina rapporter synts på sociala medier och hörts i butikerna. Svårt att hålla sig hemma då även om vinden har varit något väl styv. Positivt är den milda temperatur som vi fått njuta av. Äntligen får kusten småliv andrum och kan ladda för en stundande vinter. 


När kusten når mina och Fredriks ögon ser vi vita ryggar på alla vågor vilket vittnar om ett böljande hav. Utöver detta ser vi inte en enda tapper öringsfiskare på alla de populära platserna mellan Trelleborg och Ystad. Vi resonerar om folk är jultrötta eller de redan har testat och gett upp. Fredrik får telefonkontakt med några fiskare längre fram som håller på att bryta upp. Icke fiskbart vatten är dagens ord. Efter en snabb överläggning bestämmer de för att röra sig mot Österlen och vi vänder bilden med fokus på Trelleborg och Malmö.


När vi når mer västligt vatten börjar det se positivt ut. Medelstora rullande vågor rör sig bestämt mot strandkanten. För oss är det gott nog då man i alla fall kan ana bottens struktur. Vi fiskar av kustremsan utan resultat. Vi träffar några köldbitna fiskare som påstår sig ha haft kontakt. Tyvärr når vi aldrig så långt utan får vända hem kalla men hoppfulla inför en mild vår!  

11 kommentarer:

 1. Riktigt snabb med uppdateringen Linus!
  Kul att du kommit igång igen och nu ska vi bara hålla uppe motivationen genom att kroka lite silver och känna spöböj igen!

  SvaraRadera
 2. Mycket är tack vare dig! Tack för idag.

  SvaraRadera
 3. Heller inte fått något ännu. Men jag känner på mig att det närmar sig:-)
  Det bruna draget näst underst på bilden med fyra drag, vilket är det? Ser glödhett ut!

  Tight lines!

  SvaraRadera
 4. Hallå Johan. Det kommer, men blåsten ställer till det. Siilver heter det, finns tyvärr inte att köpa för tillfället. Vi får ta en fisketur någon gång.

  SvaraRadera
 5. Hallå Johan. Det kommer, men blåsten ställer till det. Siilver heter det, finns tyvärr inte att köpa för tillfället. Vi får ta en fisketur någon gång.

  SvaraRadera
 6. Hallå Johan. Det kommer, men blåsten ställer till det. Siilver heter det, finns tyvärr inte att köpa för tillfället. Vi får ta en fisketur någon gång.

  SvaraRadera
 7. Hallå Johan. Det kommer, men blåsten ställer till det. Siilver heter det, finns tyvärr inte att köpa för tillfället. Vi får ta en fisketur någon gång.

  SvaraRadera
 8. Hallå Johan. Det kommer, men blåsten ställer till det. Siilver heter det, finns tyvärr inte att köpa för tillfället. Vi får ta en fisketur någon gång.

  SvaraRadera
 9. Hallå Johan. Det kommer, men blåsten ställer till det. Siilver heter det, finns tyvärr inte att köpa för tillfället. Vi får ta en fisketur någon gång.

  SvaraRadera
 10. Provade i Ystad idag under några timmar. Ett tjugotal hugg men ingen fångst. Idéer på varför den inte hugger ordentligt?

  SvaraRadera
 11. 20 tal hugg? antigen suger du eller dina krokar :)

  SvaraRadera