måndag 6 januari 2014

Kalla fingrar och lä med bron i ryggen

Med tanke på alla rapporter senaste dagarna har man svårt att stanna kvar i soffan. Detta trots kraftiga vindar och påhälsning från en och en annan regnskur. Dagen börjar med fokus på sydkusten, men innan jag satt mig i bilen rapporterar Fredrik via sms och vindarna är för hårda. Vi tänker om och styr mot brofästet där en kylig vind från söder hälsar oss välkomna. Med backarna i ryggen kan man hitta lä. 

Testar både naturtroget och skrikigt. Gillar kastlängden på Spöket Kulan

Dock funderar jag på hur vinden påverkar fisket? Det fanns förr en kille som kallades "stormfiskaren" som vara var ute i hård blåst. Hans teori var mer syresatt vatten och mycket mat i omlopp. Sen är väl nyckeln att hitta de områden där öringen orkar stå och vila. För även om vintern varit mild är fisken mer stationär just nu och det krävs att du som fiskare rör på mig. Jag gör aldrig verklighet att utmana stormen idag, det har jag gjort många gånger förr utan större framgång. Fiskar istället av ginklart vatten med olika beten. Hör rykten om öring och regnbåge som fångats i trakterna. Det känns dock att ännu mer ruggigt väder är på ingång så det får endast bli en kort tur idag, synnerligen då jag inte hittar mina fiskevantar. Vi hoppas på mer sympatiskt väder snart.

Mycket folk i Sibbarp

9 kommentarer:

 1. Precis efter storm när vattnet börjar lugna ner sig brukar vara bra, då är det gott om föda i vattnet.

  SvaraRadera
 2. Provade i Ystad idag under några timmar. Ett tjugotal hugg men ingen fångst. Idéer på varför den inte hugger ordentligt?

  SvaraRadera
 3. Köldstela fiskar hugger försiktigt. Prova mindre beten!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Linus. Vi fiskade med ganska små drag idag men får helt enkelt prova mindre. Vi körde mörka drag med inslag av blått när det nappa som bäst! Position, världens ände i Ystad.

  SvaraRadera
 5. Annat tips kan vara att köra med två fjäderringar var av en är oval. Då kommer kroken ännu längre bak. Hoppas dom sitter där snart!

  SvaraRadera
 6. Inte bara mindre beten utan även betes med lite flytkraft, låg densitet...

  Beten som du kan veva hem sakta utan att de sjunker direkt.. Skippa gjutna metalldrag dessa har hög densitet.

  SvaraRadera
 7. Har aldrig fiskat i Sibbarp men det brukar ju komma upp mycket fisk där tidigt på säsongen. Sydkusten är nog ofiskbar några dagar lång tid med rejäl pålandsvind.

  Vid problem med krokning kan det också vara lönt att se över krokarna. Många drag levereras med usla krokar och att smälla på en Owner samtidigt som man lägger till en fjäderring kan göra underverk.

  SvaraRadera
 8. Brukar vara mycket smått i Sibbarp. Jag Sydkusten får nog vila lite, kanske man kan klämma in en tur på lördag innan kylan kommer. Vassa krokar är alltid bra!

  SvaraRadera
 9. Tack för tipsen gott folk. Tar till mig och hoppad på bättre lycka nästa gång. Bokmärkt sidan så kommer fortsätta följa. God fiske lycka kamrater / DanielK

  SvaraRadera