måndag 3 februari 2014

Nya spännande prylar - Vev till ambassadeur och Nanofil

När isen och snön pryder kusterna får man klistra blicken vid datorn och drömma om nya möjligheter. Jag gillar att prova ny utrustning och tycker det är en del av tjusningen. Det är också något vackert med dessa färgglada prylar och drag. 

Efter att ha kört Spider Wire ett par år och varit mycket nöjd var jag dock tvungen att testa Berkleys Nanofil efter att ha hört mycket goda rekommendationer. Nanofil är som en hybrid mellan flät- och nylonlina med alla fördelar från respektive produkt. Den främsta fördelen är att det är en mycket styv och "glatt" lina som minimerar friktionen och man kastar mycket långt. Det enda man skulle kunna fundera över knutstyrkan, men att man skulle tappa en fisk är knappast sannolikt. Synnerligen då linan är mycket nöt- och stryktålig vilket kan vara avgörande på kusten. Se mer på filmen(ber om ursäkt för den actionbetonade produktionen)

  

Jag har även passat på att beställa en ny vev till min Factory Tuned Ambassadeur. Originalet trivdes jag inte alls med, men hittade en annan ABU-version på Ebay. Ska bli spännande att se om jag trivs med Carbonmaterialet! I denna blev det också en lättad linspridare med keramisk knivbult för att öka kasten ytterligare.Summa summarum så verkar det bli långa kast på kusten till våren och jag återkommer med recension! 

2 kommentarer:

  1. Vart beställde du veven, linspridare samt knivbult ifrån på eBay? :)

    SvaraRadera
  2. Hallå Jerri! Linspridare köpte på Sportfiskeboden i Täby och veven på Ebay. Sök "Abu handle" så hittar du massa spännande. Lycka till!

    SvaraRadera