måndag 21 april 2014

Feberfrossa och flytande danskar

Förkylningen kom och stannade. Men är det påsk och vackert väder måste man ner till kusten och jaga havsöring. Väl på plats är det vinden som möter mig. Den är frisk och mild vilket vittnar om att senvåren är här. Jag hoppar från sten till sten och försöker bemästra blåsten. Det är fint, men tång på varje kast. Snart tröttnar jag och febern gör sig påmind. Längre bort flyter några flugfiskare iland. Jag går bort för att skvallra lite. Fyra dagar längs Skånekusten har de budgeterat. Har haft ojämnt, men ok fiske. En blankbesa har fått följa med upp. Tycka vad man vill om det, men en rejäl fisk i alla fall. Det bryter upp för dagen och jag smyger bort mot gräset. Årets första dag när marken är varm. Jag lägger mig ner för att vila och drar upp strategier för morgondagen, nu är våren verkligen här! 2 kommentarer:

  1. Vad är det för drag på översta bilden?

    SvaraRadera
  2. Det är en jigg från Sportfiskegiganten.

    SvaraRadera