torsdag 24 april 2014

Öhmandraget levererar blankfisk

Påsken var varm och solen brände nog sina första personer för året. Jag kryssade mellan påskmiddagar och fiske. Vinden var frisk, men genom att den kom från rätt håll var det fiskbart. Börjar dagen med lite socialt fiske utan krav. Vi dricker kaffe och njuter av vågornas brus. En paus i vardagen. Vi blir inte belönade för vår avslappnade mentalitet då fisken uteblir. Dock börjar jag fiska med Öhmandraget som är en ny bekantskap. Kastar som en pil och går fint i vattnet. 

Vi bryter upp, men jag väljer att testa några kast på en beprövat ställe. Plötsligt suger det till och drömöringen är ett faktum. Vild kamp med många rusningar kräver totalt fokus. Först när den är på några meters avstånd inser jag att jag lämnat håven i bilen. Jag försöker taila fisken, men utan resultat. När vi ligger där och brottas skakar den sig plötsligt loss och försvinner ut i djupet. Tystnaden sprider sig och jag känner en viss tomhet. Ganska fort ler jag åt att fisken vann, en sån stridbar öring förtjänar sitt liv i frihet. 

Dagen efter vill jag ha revansch så klockan ringer 05:00. Beger mig ut till kusten medan solens första strålar når vattenbrynet. Första timmen är tyst och sedan smäller det på en blank öring kring kilot. Inget plåster på såren från gårdagens miss, men fisk är alltid välkommet. Inget mer händer och jag beger mig hemåt med rykten om att horngäddan kommit till Malmö. 

Öhmandraget visade bra resultat

Fiske när man njuter

Tidig morgon längs kusten

En död säl

Vackert väder 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar