onsdag 14 maj 2014

Med Sillver i bagaget är man tillbaka på hemmaplan


Kusten har förändrats sedan jag stod i brynet senast. Träden har svällt till en grön prakt och vattnet är inte så där isande kallt som det var i april. När man smyger mellan stenarna myllrar det av liv i de grunda vattenpartierna. Visst måste öringen trivas här? Men det finns säkert mycket mat ute på det djupa vattnet också. Jag tar fisket i farten så det blir bara 45 min utan resultat och jag väljer att skylla på lågvattnet.


Måste bara visa upp mina fantastiska drag som jag fick av Jonas på Sillver. De tillverkas inte längre för kommersiell försäljning i skrivande stund, men kanske det kan komma igång i liten skala någon gång. När man vet att det nästa ligger 3 timmar bakom varje drag förstår man att ekvationen inte går ihop. Fångar man mer fisk på handgjorda beten? Tveksamt, men för mig är det som godis i påsen. Jag blir lycklig av att titta på dessa fantastiska skapelser och vill tro att öringen förstår min fascination. Men det är mycket spännande med en handgjord genomlöpare som jag tror har många tekniska fördelar. Fin bärighet med effektiv krokningsförmåga.    
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar