lördag 14 juni 2014

På den yttre linjen


Jag är någonstans norr om Kalmar och söder om Stockholm. Vattnet är klart och bräckt och de trädlösa kobbarna är inom synhåll. Jag börjar dagen med att ge mig ut med motorbåten tillsammans med min pappa. Mörrumsspinnare möter JW-lures. Jag känner mig vilsen i denna miljö, så många vinklar man kan fiska ifrån. Jag är van vid att titta mot solen och kasta mot horisonten. I dessa trakter är öringens tid nog förbi så det får bli fiske efter gädda istället. Inte illa det heller! Rörelsen i vattnet är livfull då spigg och abborrar duggar tätt. Brutaliteten är ett faktum när spiggen krokas och följer med upp.Jag fiskar av ett grunt område och plötsligt stiger en gädda mot mitt bete. Den gör en attack och kampen pågår i några sekunder. Dagens chans kom lika fort som den var borta. Men vad gör det när man är i naturens ytterlighet. Det blir nog inte mer äkta än så här söder om Dalarna. Kvällen kommer och jag drar mig tillbaka mot stugan fundersam kring vad jag ska ställa klockan på. Siffran 04:00 skrämmer och lockar på samma gång. 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar