torsdag 22 januari 2015

Att kämpa i stiltje


Det är när vinden pinar som jag gillar kusten som bäst. Dramatiken är så mycket större vilket ökar spänningen dramatiskt! När vinden är obefintlig och solen gassar kommer livsnjutaren fram. Trots att frosten ligger tunn på det falnade gräset blir jag sugen på att sträcka ut mig och ta en tupplur. Men plikten är för stor och jag betar av en lång kustremsa kvickt. I det klara vattnet är det inte lönt att truga öringen, de bestämmer sig snabbt om de vill hugga eller inte. Hellre presentera flugan för många öringar än att presentera flugan många gånger för en öring. Men det finns ingen huggvillig öring idag och jag beger mig hem efter någon timme. Det är faktiskt ganska många fiskare ute längs kusten och under dessa förutsättningar vill jag inte trängas för sola ansiktet kan jag göra på en uteservering i stan.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar