söndag 15 februari 2015

Segt i 50 nyanser av gråttFör några dagar sedan talades det om frisk vind och solen till helgens väder. Den friska vinden stod på sig, men solen uteblev. Inte mig emot då mulet väder brukar kunna spännande fiske efter havsöring. Sen efter förmiddag blöts mina vadare i Östersjöns vatten och förutsättningarna känns spännande. Stora gråa massor väller in över kustremsan och stora vita områden uppstår i det efterföljande svallet. 


  
Jag fiskar av en längre sträcka utan resultat. Vattnet är klart och jag funderar på om Bombarda kanske är ett alternativ. Men det är alltid en utmaning att ha kontakt med flugan när det är livfullt i vattnet. Jag låter spinnspöet vila ett tag och kastar lite fluga. Mycket fisk har varit aktiv på grunt vatten senaste tiden. Ett naturligt beteende tidigt på säsongen då det är vid strandkanten som djurlivet kommer igång först. Köldstel öring simmar på vatten som bara är några decimeter djupt och mumsar i sig märlor och spigg. Plötsligt ser jag en stor skugga förfölja draget in mellan stenarna. Innan jag hinner reagera vänder den till synes maffiga fisken sida till och försvinner ut på djupet. I mitt optimistiska sinne såg den ut att väga 3-4 kg i alla fall. Men jag har inte svaret på dagens recept och beger mig hemåt frustrerad över att öringen gör det svårt för mig. Men dagarna blir snabbt längre och lite sol på detta så kommer det bli mycket hett fiske framöver.


Mycket mer än så här såg jag inte av efterföljaren


Lamson Speedster i läcker modell

Scott Radiant
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar