söndag 5 april 2015

När leken tar slut


April kom äntligen och denna fantastiska vår tar ytterligare steg mot varmare tider. Men inte en framgång utan ett snedsteg. När jag når vattnet är det som en vägg uppenbarar sig framför mig och plötsligt är en massiv hagelstorm ett faktum och små vita kulor fullkomligt vräker ner över mig. Jag accepterar läget och fiskar av ett litet rev. Jag känner närvaron och plötsligt sitter där en öring. Inte en blank, utan en brun kämpe som äntligen andas morgonluft efter en tuff vinter i ån. Jag försöker sen skönheten och behandlar den med den respekt som den förtjänar efter att ha tryggat framtidens bestånd. Snabbt får den gå tillbaka! Där är fisk i området, men de är försiktiga. Små hugg är deras enda livstecken. Inte så konstigt med tanke på att vinden kommer från nordväst.


Ny morgon och gårdagens oväder är endast ett minne blott. Himlens blå färger möter mig när jag anländer till ett nytt rev strax innan kl 7. Vinden är morgonpigg vilket faller mig i smaken. Jag fiskar av en längre kant men havsöringarna visar ingen morgonhunger. Jag vandrar en längre sträcka längre ut mot okänt vatten. Här har jag aldrig satt mina fötter innan, men det ser lovande ut. Efter ett par kast tar det stopp och första fisken är ett faktum. Den tar på lång lina och bjuder på en frenetisk kamp. I det grunda och klara vattnet är det en maffig upplevelse att se den slinga sig mellan revets stenar och tångbäddar. Jag beundrar den en stund innan den får friheten åter. Jag har några efterföljare, men de imponerad inte av min genomlöpare. Jag skulle bytt om till Bombarda, men idag spelar det ingen roll. Jag njuter av situationen och den morgonpigga solen som sakta jobbar sin väg på himlen. Strax innan 11 avrundar jag och lämnar över kusten till de som njutit av en långfrukost. Jag firar och påsk och njuter av att april är ett faktum.


Bilder från fiske på kusten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar