måndag 6 april 2015

På vandring längs Skånes västra utpost


Vi beger oss av från staden och tar sikte mot Skånes främsta bergsrygg. Inte primärt för att fiska, utan mest för att njuta. Solen ler mot oss, men en kylig vind från norr påminner oss om att våren precis börjat. Jag stiger upp tidigt och når vattenbrynet endast genom att öppna dörren. Tänk om ett liv längs kustbandet hade varit vardag och man kunde kika från köksfönstret om öringen var i farten. Då hade man nog varit framgångsrik.


Jag fiskar av vid bergets fot utan resultat. Den friska vinden från nordväst har mojnat och Kattegatts början ligger som ett salongsgolv framför mig. Jag fortsätter upp längs den stora bergsryggen och spanar efter spännande platser. Fel säsong för djupkantsfiske, men jag njuter av upptäcktsfärden. Sally funderar på chansen att träffa en öring på nosen i det djupa blå framför oss. Det är många kubikmeter hav när man tänker efter och vikten av att välja rätt plats känns självklar. Jag låter detta bli en dag av njutning och snart ligger jag i gräset och reflekterar över säsongen som varit. Många vackra fiskar som vänt i ytan. Det bästa av allt är att det inte är slut och nu kommer snart den sydvästliga vinden som både jag och havsöringen gillar. Ett par veckor med den kanske det är dags för oss att återvända till Kullen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar