onsdag 27 februari 2019

Tillbaka på kusten

Solen visade sin närvaro på väderleksrapporterna några dagar innan så helgens förväntningar var högt ställda. Men lokala rapporter om väldigt lågt vatten gjorde att planerna fick ändras i sista sekund för att optimera förutsättningarna. Vindarna skulle vara relativt svaga från väst så egentligen kändes Sydkusten inte som det optimala alternativet men det skulle visa sig att vindarna skulle övertrumfa väderleksrapporterna. 
På söndagen passerar jag många mil kust och till min förvåning är vattnet extremt svårfiskat p.g.a. dålig sikt. Segt när man ställt sig in på en heldag vid kusten. Men oftast kan man hitta fiskbart vatten någonstans och även denna gång. Där sand och stora stenar samsas som platsen är sannolikheten större för att vattnet ska vara klarare. När jag väl vadar ut känns förutsättningarna optimala. Fin vind från väst och så pass mycket rörelse i vattnet så att tångruskorna ger ifrån sig årets första märlor.   
Jag fiskar av ett stentätt rev där det finns gott om djuphålor för öringen att jaga i. Men trots min optimism händer inte mycket. Fisket kan vara lurigt i februari. Ibland känns det som fisken inte hinner med när våren kommer och det kräver lite längre perioder med milt väder för att det ska ta fart på riktigt. Vi fiskade av fler sträckor och vikar där det kändes som optimala förutsättningar men utan aktivitet. Jag får rapporter från fler fiskare som är ute och även dem går bet. Javier hade i alla fall någon följare, men det talar egentligen mer för att fisken inte riktigt är på humör. Ibland får man bara acceptera att fiske inte är logiskt och fokusera på vackert väder och gott sällskap. Det var i alla fall fantastiskt kul att vara tillbaka på kusten efter en alldeles för lång frånvaro.  


1 kommentar:

  1. Kul med uppdatering av bloggen Linus. Ser fram emot fler sådana!

    SvaraRadera